Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε στον κρατούμενο Δήμαρχο Στυλίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη του Κώστα Γιώτα και αντιπροσωπείας της Περιφερειακής παράταξης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

στον κρατούμενο Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο στις 11 / 01/2011

Μετά την επίσκεψη ο Κώστας Γιώτας δήλωσε :
  • Συμπαραστεκόμαστε στον Δήμαρχο Α. Γκλέτσο που στο συμβολικά επίπεδο έδειξε την αντίδραση και την οργή των κατοίκων των επαρχιακών πόλεων και των χωριών (κατά μήκος της ΠΑΘΕ) για τα χαράτσια που τους επιβάλλονται καθημερινά στα διόδια. Ζητάμε να μην συνεχιστεί η περαιτέρω δίωξη του Δημάρχου. Είναι ντροπή να κρατείται και να διώκεται ο Δήμαρχος Συτλίδας Α. Γκλέτσος ως πρόσωπο του κοινού ποινικού δικαίου για μια ενέργεια που βρίσκει σύμφωνη την θέληση των τοπικών κοινωνιών.
  • Είναι ντροπή για το κράτος και την κυβέρνηση αντί να επιλύσουν το πρόβλημα των κατοίκων των αγροτικών περιοχών συμπεριφέρονται ως χωροφύλακας και ως νονός προάσπισης των συμβάσεων παραχώρησης της εκμετάλλευσης των διοδίων στις ιδιωτικές εταιρείες.
Διεκδικούμε μαζί με τον Δήμαρχο και τους κατοίκους των Δήμων που βρίσκονται κατά μήκος της ΠΑΘΕ :

Ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων των επαρχιακών πόλεων στις εργασίες τους.

  • Να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Φθιώτιδας και των κατοίκων των άλλων ΟΤΑ για ρυθμίσεις σχετικά με τα διόδια.
Εμείς θα συνεχίσουμε διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας ως κάτοικοι των αγροτικών περιοχών που θέλουν και μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εργασίες τους.

Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του ΣΥΝ κατέθεσαν ακόμη μια ερώτηση για το θέμα των διοδίων και των ευθυνών της κυβέρνησης για το όλο θέμα


Η ερώτηση έχει ως ακολούθως

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ.Τσίπρα και του βουλευτή Δ.Παπαδημούλη με θέμα επανεξέταση πλευρικών-περιαστικών διοδίων

Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Οικονομικών - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Την κατάργηση των πλευρικών-περιαστικών διοδίων και τον επαναπροσδιορισμό -προς τα κάτω- όλων των αντιτίμων στην Εθνική oδό Αθηνών- Λαμίας, διεκδικούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής. Μάλιστα, επαναφέρουν ως αίτημα και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης εκ μέρους του Δημοσίου της εκμετάλλευσης των διοδίων σε ιδιωτικές εταιρείες, ενόψει του  νέου κύματος ανατιμήσεων.
Οι κάτοικοι του Ωρωπού, του Καπανδριτίου, του Αυλώνα, των Αφιδνών, του Συκάμινου, του Καλάμου, της Τραγάνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Πιερία και τη Στυλίδα, διαμαρτύρονται για την καθημερινή επιβάρυνση που υφίστανται.
Όπως ανέφεραν, οι τιμές των διοδίων που έχουν διαμορφωθεί από τα τέλη του Σεπτεμβρίου έχουν «στεγνώσει» το πορτοφόλι τους. «Είναι σαν να έχουν τοποθετηθεί οι σταθμοί διοδίων μέσα στο σπίτι μας» τόνιζαν χαρακτηριστικά. Και υπογράμμιζαν ότι «για την πλέον απλή και συχνή διαδρομή, αυτή προς την Αθήνα, την οποία κάνουν καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι, το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό».
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γονείς αυτών των περιοχών, που χρειάζεται να μετακινηθούν από παράπλευρους δρόμους, από και προς τα σχολεία των παιδιών τους. Για παράδειγμα, ο Ωρωπός διαθέτει μόνο δημοτικό σχολείο και για τη μεταφορά των μαθητών προς τα σχολικά συγκροτήματα του γυμνασίου και του λυκείου επιβαρύνονται οι γονείς σε καθημερινή βάση (πλευρικά διόδια Οινοφύτων και  Καπανδριτίου).
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1.    Θα προβείτε στην άμεση κατάργηση, τουλάχιστον των πλευρικών-περιαστικών διοδίων που επιβαρύνουν άδικα τους κατοίκους στις καθημερινές και αναγκαίες μετακινήσεις τους;
2.    Έχει η κυβέρνηση εντάξει στον προγραμματισμό έργων για τις περιοχές αυτές την κατασκευή τοπικών παράδρομων απαλλαγμένων από διόδια, προκειμένου να απεμπλακούν οι κάτοικοι των περιοχών από την καθημερινή καταβολή διοδίων; Αν ναι, με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;
3.    Θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης εκ μέρους του Δημοσίου της εκμετάλλευσης των διοδίων σε ιδιωτικές εταιρείες;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
12-01-2011
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου