Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

H NE Φωκίδας του ΣΥΝ για το αποτέλεσμα των εκλογών κ την β Κυριακή.


Η Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ χαιρετίζει όλες και όλους τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους, τον  περιφερειακό και τους δημοτικούς συνδυασμούς  που υποστήριξε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και η ανανεωτική-ριζοσπαστική αριστερά, τους πολίτες που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του μνημονίου και το δικομματισμό. Χαιρετίζουμε τα μέλη του κόμματος και τις συναγωνίστριες και συναγωνιστές των άλλων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς που μέσα από τα ψηφοδέλτια αλλά και στην κοινωνία, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκλογική μάχη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που οδηγεί την χώρα και τους εργαζόμενους στην χρεοκοπία. Ωστόσο, η κυβέρνηση, παρά τη σαφή εκλογική αποδοκιμασία της, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με σκληρότερα μέτρα, προχωρώντας σε νέες περικοπές κάθε τύπου, επιδεικνύοντας εντονότερο αυταρχισμό και κοινωνική αναλγησία.
Το πολλαπλό μήνυμα της αποχής, που εκφράζει τη δυσαρέσκεια στο πολιτικό σύστημα αλλά αφορά και την Αριστερά μας προβληματίζει, δημιουργεί ανάγκες συνεχούς εγρήγορσης μακριά από κάθε αίσθημα εφησυχασμού κι επάρκειας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τη δική μας ευθύνη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε τις αναγκαίες υπερβάσεις.   
Για εμάς, ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Θα εργαστούμε  για την ενιαία δράση της Αριστεράς  και θα εντείνουμε την προσπάθεια της συνάντησης της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο και την ριζοσπαστική οικολογία που αντιτίθενται στο μνημόνιο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων.
Ο ΣΥΝ στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών συμμετείχε ενεργά και υποστήριξε στο Δήμο Δελφών το ριζοσπαστικό σχήμα ελπίδας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τον Ηλία Καλύβα επικεφαλής, κίνηση που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικής μερίδας των πολιτών και βάζει υποθήκη για το μέλλον ενώ στο Δήμο Δωρίδας μέλη μας συμμετείχαν στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΔΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Γ. Καπεντζώνη που εκλέχτηκε από τον α’ γύρο.
Στις περιφερειακές εκλογές συμμετείχαμε με το συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ με επικεφαλής το Νίκο Στουπή και το ποσοστό (3,70 %) που λάβαμε θεωρείται ικανοποιητικό δεδομένου ότι υπήρχε κι άλλο ψηφοδέλτιο που σε μεγάλο βαθμό απευθυνόταν στην ίδια εκλογική βάση. Το ίδιο ικανοποιητικό κρίνεται και το ποσοστό που πήραμε στη Φωκίδα με επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη τον σ. Χρ. Σεργουνιώτη και υποψηφίους τους Πολυξένη Ηλιοπούλου, Ελπίδα Λιάκου και Διονύση Σφαέλλο καθώς και το Νίκο Κουτσούκο από το ΔΗΚΚΙ .
Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα που πετύχαμε, πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί στα κινήματα.
Η Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενόψει του β’ γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών ,όπως πάντα, θεωρεί ότι οι πολίτες που μας τίμησαν έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση να επιλέξουν τη στάση τους ανάλογα με τις θέσεις και την πρακτική του κάθε υποψηφίου και δεν έχουν ανάγκη υποδείξεων.
Είμαστε πεισμένοι πως αυτή η στάση αντιστοιχείται και με τις ανάγκες της κοινωνίας  και με την γενική πολιτική στρατηγική του Κόμματος.
Φωκίδα 11 Νοέμβρη 2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο μήνυμα του Νίκου Στουπή


Ευχαριστήριο

Αγαπητοί φίλοι,
Έχω πλήρη επίγνωση πως η επιτυχία μας, ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς, με μέσα της όμως περιέχουσα την ατομική προσπάθεια του καθένα μας.
Και αν το συλλογικό μπορεί να μετρηθεί με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, το ατομικό είναι αδύνατο να προσδιορισθεί, όντας στηριγμένο στην διαφορετικότητα της διαθεσιμότητας, του χρόνου, και των δυνατοτήτων του καθένα μας.
Το δικό μας «ατομικό» έχει την μεγάλη αξία του, γιατί προσδιορίζεται από το κίνητρο της κοινωνικής προσφοράς - αξία σπανίζουσα στις μέρες μας– και την ανυπαρξία ανταλλάγματος, πολλές φορές μάλιστα και από «το όνειρο», που κινδυνεύει να καταντήσει «χίμαιρα» κόντρα στην λογική της έλλειψης του πολιτικού χρόνου και των σκληρών αντιξοοτήτων της πολιτικής πάλης, όπως συνέβη με την μάχη που δώσαμε πρόσφατα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς για την ατομική προσφορά του καθένα σας στην επίτευξη του κοινού μας στόχου.
Μια υπόσχεση για δική μου προσπάθεια να ανταποκριθώ στο βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε, τόσο απέναντί σας για μια συλλογική λειτουργία της θέσης (που ανήκει σε όλους μας) που κατακτήσαμε στον νέο θεσμό, όσο και απέναντι στον ταλαιπωρημένο κόσμο της Αριστεράς να μην τον απογοητεύσουμε σε ότι μας αφορά.
Ένα κάλεσμα, να εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες στην συλλογική προσπάθεια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που θα μας δώσει η συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να «ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας», να κάνουμε αποτελεσματικότερη την παρέμβασή μας στην κοινωνία.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Συνεδρίασε η Π.Γ. του ΣΥΝ και συζήτησε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η Π.Γ., με το τέλος της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τα εξής:
Η ΠΓ χαιρετίζει όλες και όλους τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους, τους  περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς  που υποστήριξε ο ΣΥΝ και η ανανεωτική-ριζοσπαστική αριστερά, τους πολίτες που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του μνημονίου και το δικομματισμό. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη του κόμματος και τις συναγωνίστριες και συναγωνιστές των άλλων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς που μέσα από τα ψηφοδέλτια αλλά και στην κοινωνία, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκλογική μάχη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που οδηγεί την χώρα και τους εργαζόμενους στην χρεοκοπία. Ωστόσο, η κυβέρνηση, παρά τη σαφή εκλογική αποδοκιμασία της, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με σκληρότερα μέτρα, προχωρώντας σε νέες περικοπές κάθε τύπου, επιδεικνύοντας εντονότερο αυταρχισμό και κοινωνική αναλγησία.
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε, να διατηρήσει τα πανελλαδικά εκλογικά ποσοστά του και μάλιστα σε 8 περιφέρειες από τις 13 να τα αυξήσει. Θεωρούμε το αποτέλεσμα ως βάση για να δουλέψουμε πιο έντονα και δημιουργικά ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, στις απαιτήσεις των αριστερών και της κοινωνίας από εμάς. Το πολλαπλό μήνυμα της αποχής, που εκφράζει τη δυσαρέσκεια στο πολιτικό σύστημα αλλά αφορά και την Αριστερά μας προβληματίζει, δημιουργεί ανάγκες συνεχούς εγρήγορσης μακριά από κάθε αίσθημα εφησυχασμού και επάρκειας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τη δικιά μας ευθύνη, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και θα κάνουμε τις αναγκαίες υπερβάσεις.   
Για εμάς, ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Στο επόμενο διάστημα χρειάζεται ν’ αξιοποιήσουμε τα θετικά αποτελέσματα και να  επουλώσουμε τις πληγές και τα τραύματα που άνοιξαν στο χώρο μας. Θα εργαστούμε  για την ενιαία δράση της Αριστεράς  και θα εντείνουμε την προσπάθεια της συνάντησης της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο και την ριζοσπαστική οικολογία που αντιτίθενται στο μνημόνιο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων. Είναι επείγον να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσουν οι κοινωνικοί αγώνες, απαραίτητος όρος  για τον απεγκλωβισμό της χώρας από το μνημόνιο. Στόχος μας είναι η κοινή δράση και η συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας που θα εκτείνεται από τον σοσιαλιστικό χώρο, που αποδεσμεύεται από το ΠΑΣΟΚ και ενεργητικά αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική, έως την Αριστερά των εντός και εκτός Βουλής δυνάμεων και τη ριζοσπαστική οικολογία. Διεκδικούμε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μια κυβέρνηση με καταλυτικό το ρόλο της αριστεράς, προσανατολισμένη στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες είναι μπροστά μας. 
Χρειάζεται να αποκαλύπτουμε τα νεοφιλελεύθερα σχέδια, να συμμετέχουμε στην οργάνωση αντιστάσεων, να αναπτύσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, να επικοινωνούμε τις προτάσεις μας  στους εργαζόμενους, μικρομεσαίους, ανέργους, συνταξιούχους και τη νέα γενιά.
Ο ΣΥΝ στον α΄ γύρο των εκλογών υποστήριξε ριζοσπαστικά σχήματα ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Ορισμένα από αυτά κέρδισαν ήδη από τον πρώτο γύρο την εμπιστοσύνη των πολιτών και αναδείχτηκαν στην αντίστοιχη δημοτική αρχή.
Σε αρκετούς δήμους οι δημοτικοί συνδυασμοί που υποστηρίζουμε έχουν εισέλθει στην δοκιμασία του β΄ γύρου. Τα μέλη και στελέχη του ΣΥΝ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εκλογική τους επιτυχία.
Στις περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους όπου οι συνδυασμοί που υποστηρίξαμε δεν είναι στο β΄ γύρο, ο ΣΥΝ, όπως πάντα, θεωρεί ότι οι πολίτες που μας τίμησαν έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση να επιλέξουν την στάση τους. Ο ΣΥΝ είναι πεισμένος πως αυτή η στάση θα αντιστοιχείται με τις ανάγκες της κοινωνίας  και την γενική πολιτική στρατηγική του Κόμματος.
*Η ανακοίνωση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τα τελικά αποτελέσματα Στερεάς Ελλάδας και Φωκίδας

πηγή:AmfissaPress

Τα τελικά αποτελέσματα στην Στερεά Ελλάδα και στην Φωκίδα

Η Ριζοσπαστική κ Οικολογική Συνεργασία για την Στερεά έλαβε συνολικά στην περιφέρεια το 3,70% και 12,219 ψήφους

Στην Φωκίδα έλαβε 3,02% και 798 ψήφους

Στην σταυροδοσία σε 89 από τα 147 εκλογικά τμήματα

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 101
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 73
ΛΙΑΚΟΥ ΕΛΠΙΔΑ 41
ΣΦΑΕΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 36

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Νίκου Στουπή για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ !!!
-------------------------
  • Η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να εφαρμόζει την πολιτική του μνημονίου, πολύ περισσότερο να φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
-------------------------------------------------------------------------------------
  • Απώλειες του δικομματισμού στην Στερεά παρά τις ασφυκτικές κομματικές πιέσεις και σχετική αποδοκιμασία των εκπροσώπων του, που εξάσκησαν Νομαρχιακή Διοίκηση την προηγούμενη περίοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------
  • Ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης από την Αριστερά, ενίσχυση της πολιτικής συμπόρευσης με τις δυνάμεις που συγκρούονται με το μνημόνιο και διεκδικούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, δημιουργική αξιοποίηση της εκπροσώπησης της προς όφελος συνολικά των λαϊκών συμφερόντων.

Τα αποτελέσματα των Εκλογών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπέμπουν σοβαρά πολιτικά μηνύματα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν με ιδιαίτερη ευαισθησία να αφουγκραστούν :
  • το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποχής (33%), συνδυασμένα με το υψηλό ποσοστό ακύρου και λευκού (10%-από τα πιο υψηλά στην χώρα) εκφράζει κυρίως την αβεβαιότητα, απόγνωση και αγανάκτηση των Πολιτών για την επόμενη μέρα όσον αφορά τις επιπτώσεις του μνημονίου- και της εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων σε τρόικα / ΔΝΤ - στην ζωή τους αλλά ταυτόχρονα και την αμφισβήτηση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό να προσφέρει προοδευτικές λύσεις προς όφελός τους
  • σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, τα ποσοστά που έλαβαν οι πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα η κυβερνητική παράταξη – κατ εξοχήν στις μεγάλες περιφέρειες και πόλεις – σε σχέση με τα ποσοστά των Βουλευτικών εκλογών, παρόλο την αντιδημοκρατική εκβιαστική παρέμβαση «μπλόφας» περί εκλογών του Πρωθυπουργού δέκα μέρες πριν τις κάλπες-δείχνουν ότι οι Πολίτες όχι μόνο δεν νομιμοποιούν και εγκρίνουν την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά απαιτούν αλλαγή πορείας
  • Με αξιόλογα καταγεγραμμένη την μείωση αθροιστικά των ποσοστών των δυνάμεων του δικομματισμού σε συνθήκες, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ασφυκτικής και με πολυποίκιλα μέσα κομματικής πίεσης των οπαδών τους για μηδενική ανοχή σε πολιτικές διαφοροποιήσεις, και με σχετική αποδοκιμασία ιδιαίτερα των εκπροσώπων τους εκεί που άσκησαν Νομαρχιακή Διοίκηση, εκφράζεται η διάθεση για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού που θα υπερβαίνει το πολιτικό πλαίσιο εναλλαγής που εκφράζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος σήμερα.
Δεδομένου του γενικότερου πολιτικού κλίματος για την Αριστερά και της ύπαρξης στην Περιφέρεια ανταγωνιστικού ψηφοδελτίου με σαφή διαφορετική στόχευση (αλλά που μέσα στην ασάφειά του συσκότιζε το περιεχόμενo, αποπροσανατόλιζε και μπέρδευε τον Αριστερό λόγο και κόσμο), η πολιτική συσπείρωση που το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας για την Στερεά υποστηριζόμενο από τις δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Οικολογίας, των κινημάτων και δυνάμεων που προέρχονται από τον Σοσιαλιστικό χώρο και εναντιώνονται στο μνημόνιο, εμφάνισε -υπερσκελίζοντας τα ποσοστά που στις Βουλευτικές εκλογές είχε κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-, αποτελεί επιτυχία.
Δικαίωσε την βασική μας πολιτική γραμμή να αναδειχθεί πρωτίστως το πολιτικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές, που άγγιζαν τον πυρήνα εξουσίας του κράτους, με αιχμή το μνημόνιο και την θεσμική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και όχι γενικά και ασαφή αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Δυστυχώς για τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής τελικά δεν διαμορφώθηκαν αισιόδοξες προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν μια διαφορετική πορεία αφού οι πλειοψηφούντες συνδυασμοί είναι ταυτισμένοι με τις επιλογές του δικομματισμού, είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τις επιλογές του μνημόνιου, και έχουν αφήσει σαφή δείγματα γραφής του αντιλαϊκού / αντιαναπτυξιακού τους προφίλ ως Νομάρχες στις προηγούμενες θητείες τους.
Οι ψηφοφόροι με το βαθύ αίσθημα ευθύνης και ελεύθερης έκφρασης που τους διακρίνει θα κάνουν την δική του συνειδητή επιλογή.
Η επόμενη μέρα, με την λαϊκή εντολή εκπροσώπησης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, νοιώθουμε να μας καθιστά υπεύθυνους, ανεξάρτητα του ποιός θα διαθέτει πλειοψηφία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο να προωθήσουμε :
  • την διακηρυγμένη μας πολιτική πρωτίστως απέναντι στις επιπτώσεις του μνημόνιου επί των κοινωνικών τομέων και κατακτήσεων που η περιφέρεια έχει πια την ευθύνη, με την υποστήριξη των θιγόμενων λαϊκών στρωμάτων και κύρια των ανέργων, ταυτόχρονα με την συμβολή μας στην εκπόνηση και προώθηση ενός μακρόπνοου ριζικά διαφορετικού από τα σημερινά αναπτυξιακού σχεδιασμού με δημοκρατικό προγραμματισμό και κοινωνικό έλεγχο, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και θα διασφαλίζει την διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων της εντός της Περιφέρειας και προς όφελος των Πολιτών της.
  • την με επιμονή προώθηση της πολιτικής διαλόγου, συνάντησης και κοινής πορείας των όλων δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστερά, με τις δυνάμεις της Οικολογίας, των Κινημάτων, και των δυνάμεων που απελευθερώνονται από τον δικομματισμό-ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και συγκρούονται με την Κυβερνητική Πολιτική-, μέσα στους αγώνες και πάνω σε σαφές κάθε φορά πολιτικό πλαίσιο.
  • την αλλαγή της εικόνας της Αριστεράς στα μάτια των ψηφοφόρων της ως μιας φερέγγυας μαχητικής και αγωνιζόμενης ενωτικής δύναμης που συνεχίζει τις καλύτερες παραδόσεις της κατέχοντας απέναντι στους αντιπάλους της τα ηθικά της πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανιδιοτελή, διαφανή και με κίνητρα κοινωνικής συνεισφοράς συμμετοχή της στην πολιτική, μακριά από ατομικά συμφέροντα και παραγοντισμούς.
08/11/2010
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής της παράταξης

«ΡIZOΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

email : rizospastikisynergasiasterea@gmail.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

To ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής κ Οικολογικής Συνεργασίας για τη Στερεά


Το ψηφοδέλτιο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι υποψήφιοί μας αντιπροσωπεύουν πιστά την κοινωνική έκφραση των στρωμάτων που κτυπά η κρίση, που βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην ανασφάλεια, που περιθωριοποιούνται.
· Eνας (1) ΑΝΕΡΓΟΣ
· Είκοσι ένας (21) ΕΡΓΑΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΤΟΜΕΑ
· Τρείς (3) ΑΓΡΟΤΕΣ
· Δεκαεπτά (17) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
· Οκτώ (8) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
· Έντεκα (11) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ-ΓΙΑΤΡΟΙ
· Ένας (1) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
· Δύο (2) ΦΟΙΤΗΤΕΣ
· Μία (1) ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας.
Το 37% από τους υποψηφίους είναι γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία είναι 45 ετών.
Στις γραμμές μας συσπειρώνονται πολιτικά άνθρωποι από τον Συνασπισμό, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συνεννόηση, την ευρύτερη Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά, την Οικολογία, τα κοινωνικά Κινήματα, συνδικαλιστικά στελέχη.
Από αύριο ριχνόμαστε στην μάχη των περιφερειακών εκλογών.
Επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όσους πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό κράτος, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη. Για μια νέα περιφερειακή Πολιτική.
Με όλους όσους είναι έτοιμοι να αντιπαλέψουν τις συνέπειες από το μνημόνιο.
Πιστεύουμε βαθιά πως η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα είναι μια διαφορετική μέρα για το πολιτικό σύστημα με ηττημένες τις δυνάμεις του δικομματισμού.
Πως θα είναι μια ελπιδοφόρα μέρα για τον λαό μας και την ίδια την Αριστερά


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Γεωπόνος – Αντιπρόεδρος της Παν. Ομασπονδία Συλλόγου Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ), Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αλιβερίου για Λιθάνθρακα- Στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης
ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΕ, Εκπαιδευτικός,
Μέλος Δ.Σ. Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αμφισσας,
πρώην Γραμματέας Σωματείου Τυπογράφων

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ, Ελεύθερη επαγγελματίας, Συνδικαλίστρια -Υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Συνδικαλιστής ΟΤΕ
Πρώην Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φωκίδας-Στέλεχος ΔΗΚΚΙ

ΛΙΑΚΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος - Μέλος Οικολογικών Οργανώσεων

ΣΦΑΕΛΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Φοιτητής-Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ), Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Νομάρχης, πρώην Προεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ, Συνδικαλίστρια

ΔΑΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Έμπορος
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ορχομενού-
Μέλος ΕΣΕΕ, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού

ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Δημοτική Υπάλληλος
Πρώην πρ. Σωμ.Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς,
πρ. μέλος ΔΣ Έργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Επικ.Καθηγητής Γ.Π. Αθηνών
Mέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ

ΜΑΡΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Οικονομολόγος Λογιστής - Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Λογιστών

ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Φοιτητής - Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΜΕΤΑΞΑ ΖΩΗ, Δημοτική Υπάλληλος
Συνδικαλίστρια, πρ. Πρόεδρος Συλλ. Εργαζομένων στην ΔΕΠΑΛ

ΜΠΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Εκπαιδευτικός - Συνδικαλιστής πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εργολήπτης Εργων

ΡΕΠΑ ΕΛΕΝΗ, Καθηγήτρια Αγγλικών - Συνδικαλίστρια

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πληροφορικός
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Ν.Α. Βοιωτίας

ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, Συνδικαλίστρια

ΤΣΑΠΡΑ ΚΑΙΤΗ, Ασφαλιστική πράκτορας

ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αγρότης-Συνδικαλιστής


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης
ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Δασολόγος

ΓΙΩΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Καθηγητής ΜΕ

ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Οικοδόμος

ΜΠΟΜΠΑ-ΖΑΒΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, Συνταξιούχος



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης
ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Εκπαιδευτικός - Αιρετός ΠΥΣΔΕ, πρ. πρόεδρος ΕΛΜΕ και ΕΛΤΕΕ
πρ. Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, μέλος Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Δάσκαλος- Συνδικαλιστής

ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Ξυλογλύπτης Μουσικός

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Αγρότης- Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Εύβοιας

ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Καθηγητής ΜΕ- πρ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας

ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Νοικοκυρά

ΚΑΚΑΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Καθηγήτρια ΜΕ, Υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Αγρότης

ΚΑΛΥΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, Δημοσιογράφος

ΚΑΝΤΡΕΒΑ ΣΟΦΙΑ, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ- ΝΤΟΒΟΛΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ. Οδοντίατρος

ΚΑΤΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος Αεροπορίας

ΚΟΜΠΟΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΕ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Οδοντίατρος

ΜΠΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος καθηγητής ΜΕ-Αρτοποιός

ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος καθηγητής ΜΕ

ΝΕΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ξυλογλύπτης

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Καθηγητής ΜΕ

ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Δασκάλα-Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Συνταξιούχος Ναυτικός

ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΧΑΡΤΣΑ ΑΣΥΝΟΥΛΑ (ΙΝΩ), Γεωπόνος





ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης
ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Μηχανικός, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, Ναυπηγός - Μηχανολόγος μηχανικός,

ΓΑΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΟΥΛΑ-ΖΩΗ (ΜΙΝΑ), Ιδιωτική υπάλληλος

ΓΡΕΒΕΝΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Ανεργη

ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΧΑΡΑ), Αγιογράφος

ΚΑΛΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίας

ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Βιβλιοπώλης - εκδότης.

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ-ΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, Εκπαιδευτικός

ΛΑΜΠΡΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πολιτικός επιστήμονας-Συνδικαλιστής

ΛΕΚΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μαθηματικός-Πληροφορικός

ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής

ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΝΙΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ)
Οικονομολόγος, Γραμματέας ΝΕ Φθιώτιδας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Γραμματέας Παραρτήματος ΟΤΟΕ

ΣΟΦΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ιδιωτική υπάλληλος

ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ-ΓΚΙΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ, Γεωπόνος Τ.Ε.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αντιστασιακός