Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Αδιάλειπτη αγωνιστική παρουσία μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Με επίκληση της πρόθεσής του, στην τιμή και την συνείδησή του, να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα για την προώθηση των οποίων έλαβε σαφή εντολή στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές, συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας ο εκπρόσωπος της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» Νίκος Στουπής.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το πέρας της τελετής ο Νίκος Στουπής τόνισε:
«Το σημερινό πανηγυρικό κλίμα δεν συνάδει με όσα καταδικαστέα συνέβησαν χθες στο Κοινοβούλιο, όπου οι αποφάσεις της Κυβερνητικής πλειοψηφίας σκόρπισαν όλεθρο στην ζωή των Ελλήνων Πολιτών. Και μιλώ για το περίφημο - κατά επιταγή της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. - πολυνομοσχέδιο, που καταρρακώνει τις εργασιακές σχέσεις, συντρίβει τις κοινωνικές κατακτήσεις και μας γυρίζει στον εργασιακό μεσαίωνα.
 • Είμαστε εδώ να εξασκήσουμε οργανωμένα και συλλογικά ως παράταξη τον θεσμικό μας ρόλο, αυτόν της υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, και της γόνιμης προώθησης φιλολαϊκών λύσεων στα προβλήματα.
 • Είμαστε εδώ πρωτίστως για να αντισταθούμε στις επιπτώσεις του μνημόνιου επί των κοινωνικών τομέων και κατακτήσεων που η περιφέρεια έχει πια την ευθύνη, με την υποστήριξη των θιγόμενων λαϊκών στρωμάτων και κύρια των ανέργων.
 • Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την προώθηση της πολιτικής διαλόγου, συνάντησης και κοινής πορείας όλων των δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστερά, με τις δυνάμεις της Οικολογίας, των Κινημάτων, και των δυνάμεων που απελευθερώνονται από τον δικομματισμό, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και συγκρούονται με την Κυβερνητική Πολιτική.
 • Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το αληθινό, σύγχρονο πρόσωπο της ανανεωτικής ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς»
17-12-2010
Το Γραφείο Τύπου

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ενωτικά-Αγωνιστικά-Μαζικά Να μην λείψει κανείς από την απεργία της 15 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 15 Δεκέμβρη 2010.

 • Να αντισταθούμε στην Κυβερνητική Πολιτική και στις επιλογές της Τρόικα που διαλύουν την κοινωνική συνοχή, που περιθωριοποιούν τους εργαζόμενους.
 • Να αντισταθούμε στην μείωση των μισθών, στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεις εργασίας, που «μετατρέπουν σε λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις, που διαλύουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και φορτώνουν νέα οικονομικά βάρη στο λαό.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, με την ενωτική τους πάλη ενάντια στα κατάπτυστα κυβερνητικά μέτρα μπορούν με αγώνες και με προτάσεις, να βάλουν φρένο στον κυβερνητικό κατήφορο.
Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στο κοινοβούλιο, παντού θα αγωνιστούμε έτσι ώστε να γίνει συνείδηση ότι η κυβερνητική πολιτική δεν αποτελεί μονόδρομο.
Ο εναλλακτικός δρόμος για την κοινωνία και την χώρα μας περνάει, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από :
 • την Αναδιάρθρωση του χρέους,
 • την Αναδιανομή των εισοδημάτων,
 • την Ανάπτυξη με στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις και,
 • τέλος την Απασχόληση με αναστροφή της ύφεσης.

email : rizospastikisynergasiasterea@gmail.com


14-12-2010
Το Γραφείο Τύπου

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Mετεκλογικές αποφάσεις της πράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την μαζική συμμετοχή των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της από όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Γενικού Συμβουλίου της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» την Κυριακή 12-12-2010 στην Λιβαδειά της Βοιωτίας.
Η πλούσια σε προβληματισμό και γόνιμες προτάσεις συζήτηση για την επόμενη μετεκλογική μέρα της Παράταξης και την συμμετοχή της στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο αναπτύχθηκε :
 • Μέσα σε ένα καθεστώς υποτέλειας της χώρας, που έχουν επιβάλλει μέσω του Μνημονίου Τρόικα-ΔΝΤ και υποτακτική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινότητα της ζωής του Ελληνικού Λαού, και που αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο στην εξέλιξη των παρεχόμενων δόσεων του Δανείου,
 • Με επίκαιρη αιχμή την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, αναζητώντας πολιτικές συναινέσεις ανάμεσα στα κόμματα, που διαλύουν τις κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων και μας πισωγυρίζουν στον εργασιακό μεσαίωνα,
 • Με βαρύ διαμορφωμένο το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται από την μια μεριά από την απογοήτευση, την ανασφάλεια και την αναζήτηση ατομικών λύσεων του κόσμου, αλλά και από την άλλη με την προσπάθεια των δυνάμεων της Αριστεράς να οργανώσουν την συλλογική του αντίδραση και αντίσταση ταυτόχρονα με την επεξεργασία εναλλακτικών οικονομικών και πολιτικών λύσεων.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε :
Η διατήρηση, διεύρυνση (με νέες δυνάμεις) και λειτουργία του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου ως οργανωμένης παράταξης του χώρου που εκφράζει τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής, Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς, αυτόνομα, δίπλα και παράλληλα με τις πολιτικές δυνάμεις του Συνασπισμού και των συμμάχων του, με αδιάλειπτη κινηματικά παρουσία μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τα μέλη του Γενικού Συμβούλιου της παράταξης, ομόφωνα, με νωπή την λαϊκή εντολή εκπροσώπησης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, νοιώθουν να καθίστανται υπεύθυνοι, ανεξάρτητα των πλειοψηφιών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο να προωθήσουν :
 • την διακηρυγμένη μας πολιτική πρωτίστως απέναντι στις επιπτώσεις του μνημονίου επί των κοινωνικών τομέων και κατακτήσεων που η περιφέρεια έχει πια την ευθύνη, με την υποστήριξη των θιγόμενων λαϊκών στρωμάτων και κύρια των ανέργων, ταυτόχρονα με την συμβολή μας στην εκπόνηση και προώθηση ενός μακρόπνοου ριζικά διαφορετικού από τα σημερινά αναπτυξιακού σχεδιασμού με δημοκρατικό προγραμματισμό και κοινωνικό έλεγχο, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και θα διασφαλίζει την διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων της εντός της Περιφέρειας και προς όφελος των Πολιτών της.
 • την δημιουργική μας παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως υπεύθυνης αντιπολιτευτικής δύναμης που ταυτόχρονα με την εναντίωση στις αντιλαϊκές πολιτικές, συμβάλλει με θέσεις και προτάσεις συμμετέχοντας στην διαμόρφωση πιθανών φιλολαϊκών λύσεων στα συζητούμενα θέματα και προβλήματα.
 • την με επιμονή προώθηση της πολιτικής διαλόγου, συνάντησης και κοινής πορείας όλων των δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστερά, με τις δυνάμεις της Οικολογίας, των Κινημάτων, και των δυνάμεων που απελευθερώνονται από τον δικομματισμό-ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και συγκρούονται με την Κυβερνητική Πολιτική-, μέσα στους αγώνες και πάνω σε σαφές κάθε φορά πολιτικό πλαίσιο.
 • την αλλαγή της εικόνας της Αριστεράς στα μάτια των ψηφοφόρων της ως μιας φερέγγυας μαχητικής και αγωνιζόμενης ενωτικής δύναμης που συνεχίζει τις καλύτερες παραδόσεις της κατέχοντας απέναντι στους αντιπάλους της τα ηθικά της πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανιδιοτελή, διαφανή και με κίνητρα κοινωνικής συνεισφοράς συμμετοχή της στην πολιτική, μακριά από ατομικά συμφέροντα και παραγοντισμούς.

Στα πλαίσια αυτά και οργανώνοντας αποτελεσματικότερα την παρουσία και συμμετοχής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίσθηκαν:
 • Η συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών στα όρια των σημερινών Νομών με βάση τις δυνάμεις μας από το ψηφοδέλτιο, και νέες που θα προκύψουν, με υπεύθυνους τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες.
 • Δημιουργούνται τμήματα επεξεργασιών και υποστήριξης, με την συμμετοχή όσων θέλουν και μπορούν να ασχοληθούν, βάση τα ενδιαφέροντα του καθένα, τα γνωστικά αντικείμενα που κατέχουν, την κοινωνική δράση τους, την διαθεσιμότητα τους, και το «ταλέντο» τους. Τα Τμήματα δημιουργούνται βασισμένα στα θέματα οριζόντιας πολιτικής όπως συγκροτείται και δομείται ο οργανισμός της Περιφέρειας κατά διευθύνσεις.
 • Συγκροτείται Περιφερειακή Επιτροπή της παράταξης από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και τους υπεύθυνους των Τμημάτων με συγκεκριμένες λειτουργίες κυρίως όσον αφορά την υποστήριξη του εκλεγμένου μας, την συνολική οργάνωση της παρέμβασής μας, της γεωγραφικής μας σύνδεσής και εκπροσώπησης μας στις Νομαρχιακές Ενότητες.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επίσης ο σχεδιασμός ενός προγράμματος άμεσων παρεμβάσεων πάνω σε επίκαιρα και οξυμένα προβλήματα της Περιφέρειας μαζί με την οργάνωσης της καλύτερης προβολής τους.

12-12-2010
Το Γραφείο Τύπου