Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του υπ.περιφερειάρχη Ν.Στουπή για το Ελλειμα.


Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ υποψήφιος περιφερειάρχης ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σχολιάζοντας τα στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 στο 9μηνο, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, πρώτα από όλα στο σκέλος των εσόδων, προμηνύει νέα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές,αν λάβουμε υπόψη τη σκόπιμη μετάθεση της αύξησης του ελλείμματος του 2009 από την Eurostat για μετά τις εκλογές.
Τα έσοδα του Προϋπολογισμού εξακολουθούν να υπολείπονται δραματικά των αρχικών στόχων, καθώς αυξήθηκαν, λόγω της τεράστιας αύξησης των έμμεσων φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα, μόλις κατά 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι στόχου για αύξηση κατά 8,7%.
Αντίθετα, οι άμεσοι φόροι στους έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να μειώνονται.
Ειδικότερα, η κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συνιστά «αυτοκτονική» για την οικονομία επιλογή, αφού προσδίδει στην ύφεση πολύ βαθύτερες διαστάσεις.
Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση ασκεί μια ταξικά προσανατολισμένη πολιτική «υστέρησης εσόδων», δημιουργώντας διαρκώς το έδαφος για νέες περικοπές του μισθού και του κοινωνικού μισθού, για το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και την εξάλειψη των υπολειμμάτων κοινωνικού κράτους.
Η χώρα όντως χρειάζεται να σταθεί στα πόδια της. Οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Ένα μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής. Να πουν όχι στο μνημόνιο, να αμφισβητήσουν την κυρίαρχη πολιτική.
Μόνο αν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συντριβεί το κυβερνητικό κόμμα και συνολικά το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και οι υποψήφιοί του, είναι δυνατόν να ανακοπεί ο κατήφορος και να ανοίξουν, νέοι ενθαρρυντικοί, προοδευτικοί δρόμοι για την πατρίδα μας!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου