Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική Ευθύνη των αιρετών να βάλουν φρένο στις προκλήσεις της ΑΓΕΤ- Lafarge

Πολιτική Ευθύνη των αιρετών
να βάλουν φρένο στις προκλήσεις της ΑΓΕΤ

Με αφορμή την νομική παρέμβαση της ΑΓΕΤ να επιτύχει να μην δοθούν τα έγγραφα στην Συντονιστική Επιτροπή και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου Περιχώρων σχετικά με την αδειοδότηση για την καύση των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της με το επιχείρημα του  «βιομηχανικού απόρρητου», και την προσφυγή των φορέων στην Περιφέρεια να ματαιωθούν οι σχετικές Νομαρχιακές αποφάσεις, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Το σημερινό θράσος της ΑΓΕΤ κάποιοι πολιτικά εξέθρεψαν, όταν με πολιτικές τους δηλώσεις από τον Μάιο άνοιξαν σε ανύποπτο χρόνο το θέμα ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του συνόλου των θεσμικών φορέων τοπικά και πανευβοικά που εξέφραζαν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ακολούθησαν :
·         η περίεργη στάση λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας,
·         η υπογραφή από τον αρμόδιο αντινομάρχη άδειας εγκατάστασης για την καύση των σκουπιδιών τρεις μέρες μετά από την ομόφωνη αρνητική επαναβεβαίωση των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου ενάντια στην καύση,
·         η άρνηση της υπηρεσίας να δώσει τα σχετικά έγγραφα, και
·         η κωλυσιεργία της ακόμα και όταν υπήρξε εισαγγελική εντολή για να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη.
Υπό τις παρούσες συνθήκες:
1. Θεωρούμε επιβεβλημένη την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναστολή εφαρμογής- μέχρι του χρόνου εκδίκασης στο ΣΤΕ - της σχετικής υπόθεσης από την Περιφέρεια της σχετικής πράξης του αρμόδιου αντινομάρχη όπως οι φορείς αιτούνται
2. Θεωρούμε  αναγκαία την διευκόλυνση των φορέων στο να αποκτήσουν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφαπου θα τους διευκολύνουν να εξασκήσουν ομαλά τα ένδικα δικαιώματά τους με παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας σε ανώτερο βαθμό.
Σε κάθε των περιπτώσεων οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης(Νομάρχες – Περιφερειάρχης- και οι συν αυτώ) οφείλουν να δεσμευθούν πως στην λήξη της θητείας τους, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου,  και με το γεγονός της ριζικής αλλαγής που φέρνει ο Καλλικράτης όσον αφορά την νέα συγκρότηση του κράτους και τις αρμοδιότητες του ,ΘΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ – ως εκ νόμου οφείλουν - ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ  ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που σχετίζονται με σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα και έχουν συναντήσει την λαϊκή αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου