Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα υποστήριξης στην«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» απηύθυνε στους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κάλεσμα υποστήριξης στην περιφερειακή παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» με επικεφαλή τον Νίκο Στουπή, απηύθυνε στους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

.............................................................................................................................................................
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την συνοδεία πολλών στελεχών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του υποψήφιου περιφερειάρχη  Νίκου Στουπή με την «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», την συμμετοχή του Νότη Μαριά από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιώτα, των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Χαρά Παρμενοπούλου, Ν. Λαμπρούτσου, Α. Βούλγαρη, Μ. Γαληροπούλου, K.Κουτσούμπα, Γ. Κούτρα, και των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές Aλ. Τσιλίκα, Ν. Γρεβενίτη,  επισκέφτηκε στις 19-10-2010 το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο της Λαμίας. 
                           
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια  της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Λαμία, επισκέφτηκε το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Λαμίας. Συναντήθηκε διαδοχικά με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο της Λαμίας, τις διοικήσεις των οργανισμών και το σωματείο εργαζομένων, αντάλλαξε απόψεις και ενημερώθηκε για τα προβλήματα στους χώρους αυτούς. Στη συνέχεια έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτώ το ΙΚΑ Λαμίας και διαπίστωσα μια εικόνα εγκατάλειψης. Και ίσως αυτή να είναι η εικόνα της δημόσιας υπηρεσίας κοινωνικής στήριξης μετά το μνημόνιο. Ίσως είναι μια εικόνα από το μέλλον. Στο ΙΚΑ της Λαμίας μόνον ένας γιατρός. Και βεβαίως παρόμοια εικόνα υπάρχει στο Νοσοκομείο, όπου ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 30 ασθενείς. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι εικόνα εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι εικόνα τριτοκοσμική και οφείλουν όλοι όσοι έχουν ευθύνες να δώσουν απαντήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την πρόσδεση της χώρας στην ομηρία του μνημονίου, υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Οι Έλληνες πολίτες μένουν απροστάτευτοι.
Υπάρχει όμως άλλος δρόμος και αυτόν πρέπει να διεκδικήσουμε. Υπάρχει άλλος δρόμος απεμπλοκής της χώρας από την ομηρία του μνημονίου και αυτός ο δρόμος μπορεί να διεκδικηθεί μονάχα αν οι πολίτες αντισταθούν, διεκδικήσουν και στείλουν μήνυμα στην κάλπη.
Η κυβέρνηση έχει δώσει λίγες μέρες παράταση από μια νέα εκτέλεση της κοινωνίας, πρέπει να πάρει ισχυρό μήνυμα στην κάλπη για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση που ετοιμάζεται από την επόμενη των εκλογών.
Είχα λοιπόν σήμερα την ευκαιρία να βρεθώ μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Κυριακάκη, με την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ».
Ειχα την ευκαιρία να βρεθώ μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Στουπή με την «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», αλλά περιόδευσα και με την παρουσία του Νότη Μαριά, ο οποίος είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, υποψήφιος νομάρχης στις προηγούμενες εκλογές και τώρα υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Αλέξη Μητρόπουλου.
Και αυτή η συνάντηση και η παρουσία όλων μας εδώ συμβολίζει την ελπίδα που μπορεί να γεννηθεί μέσα από τη συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας και του σοσιαλιστικού χώρου. Στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κυριακάκη σηματοδοτείται αυτή η συνάντηση δυνάμεων από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ που αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική και από τη ριζοσπαστική αριστερά.
Και στο περιφερειακό όμως σχήμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» με τον Νίκο Στουπή όπως και στην περιφέρεια της Αττικής έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία αυτή η συνάντηση.
Πιστεύω ότι από την επόμενη των εκλογών ξημερώνει μια μέρα, που μπορεί να σηματοδοτήσει ελπίδα για το λαό μας, εάν όλοι όσοι - και ας διαφωνούμε σε επιμέρους σημεία- όλοι όσοι όμως θέλουμε να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική, ενώσουμε τις δυνάμεις μας παρά τις διαφορές μας και πορευθούμε μαζί το δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης μιας άλλης προοπτικής για την ελληνική κοινωνία».


Το Γραφείο Τύπου
Στερεά Ελλάδα 19-10-201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου