Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού

Η χρονιά που πέρασε έχει ήδη καταγραφεί ως μία από τις σκληρότερες και δυσκολότερες περιόδους για την ελληνική κοινωνία. Για το νέο έτος, είναι διάχυτη η απαισιοδοξία των πολιτών για την ακόμα μεγαλύτερη και σε βάθος κρίση που εισερχόμαστε. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα,  υλοποιώντας την πιο ακραία ταξική και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, επιτείνει τα αδιέξοδα, επηρεάζοντας αρνητικά όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλά και του περιβάλλοντος.
Η ανεργία που αναμένεται σε ύψη ρεκόρ, η ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των νοικοκυριών, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που συρρικνώνονται, η απαξίωση της εκπαίδευσης, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καθώς και τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας, είναι θέματα που απαιτούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων και της νεολαίας.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έστειλαν όλη αυτή την περίοδο με τους αγώνες τους σαφή μηνύματα. Δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής τους. Διεκδικούν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, αρνούνται τον εργασιακό μεσαίωνα, αρνούνται τους αδιέξοδους μονόδρομους και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.
Την ίδια στιγμή, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό, που συνοδεύει την εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής.
Στο διεθνή χώρο, η κρίση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ τροφοδοτεί νέους ανταγωνισμούς, νέες περιβαλλοντικές καταστροφές και νέους κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη, που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην ευρύτερη περιοχή μας. Ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαίοι οι συντονισμένοι διεθνείς αγώνες κατά του πολέμου και του μιλιταρισμού, υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Στο σημερινό δύσκολο, εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης. Για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό και τον ευρωατλαντισμό και έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και οικολογικής προστασίας.
Με την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι το 2011 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η ΚΠΕ του ΣΥΝ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας, Έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου