Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Η Θέση μας για την συνάντηση των πλειοψηφειών ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημάρχου Αθήνας και του Προέδρου της ΚΕΔΕ


Η «πρωτοβουλία» που πάρθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ να συναντηθούν με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Ασκούνη προκειμένου να παρέμβουν στον υπουργό Εσωτερικών με στόχο να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση και να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια με μοναδικό «αντάλλαγμα» την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί από την μια πλευρά να δηλώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και από την άλλη πλευρά να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις που δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση και συνέχιση τους αγώνα.
Ιδιαίτερα δεν μπορεί να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες όταν:
Τα Σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας βρίσκονται σε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που το νομοσχέδιο προβλέπει όπως οι απολύσεις και η εφεδρεία το κουτσούρεμα των μισθών και των συντάξεων η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Ταυτόχρονα σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα στην Αθήνα προχωρούσαν σε καταλήψεις και διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χθες ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής, δηλώνοντας της απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη.
Τέλος δεν μπορεί να είναι συνομιλητής και ιδιαίτερα διαμεσολαβητής ο Δήμαρχος της Αθήνας που έσυρε την ΠΟΕ ΟΤΑ στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και έστρωσε το δρόμο στην πολιτική επιστράτευση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΑΣΚ-ΟΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε αυτή την συνάντηση και να νομιμοποιήσουν την μεσολάβηση του κ. Καμίνη αλλά και την προσπάθεια χτυπήματος του αγώνα μας.
Καλούμε τα Σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους, όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υποστηρίζουν.

ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΙ!

Δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίση Γιώργου

Στην Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε σήμερα το βράδυ προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συμφώνησαν και αποφάσισαν από κοινού το σταμάτημα των κινητοποιήσεων, με μια μόνο επί της ουσίας προϋπόθεση: την άρση της επιστράτευσης.
Η πρόταση της ΑΣΚ-ΟΤΑ ήταν η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αίτημα όχι μόνο την άρση της επιστράτευσης αλλά και την αντιμετώπιση αυτών που οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν στο πετσί τους μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (εφεδρείες-απολύσεις, μισθολόγιο φτωχολόγιο κλπ). Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αν η πλειοψηφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έβλεπε την επόμενη μέρα με δεδομένη την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, όπως αποτυπώθηκε στις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις, στη μεγάλη συμμετοχή τους στις Γεν. Συνελεύσεις και στις αποφάσεις που πήραν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Με τις θέσεις μας ήταν σύμφωνη και η Δ.Α.Σ. και τις ψηφίσαμε από κοινού.
Εξάλλου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πολλοί κλάδοι του δημοσίου και θα ακολουθήσουν και άλλοι την επόμενη εβδομάδα.

Η πλειοψηφία όμως (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) πήγαν σε μία προφανώς προσυνεννοημένη συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ κ. Χ. Καστανίδη και συμφώνησαν τη διακοπή των κινητοποιήσεων με αντάλλαγμα την άρση της επιστράτευσης και αφού προηγουμένως υπήρξε διαμεσολαβητική πρωτοβουλία με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, που λίγα εικοσιτετράωρα πριν έσερνε την ομοσπονδία στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία μας.

Εμείς δεν δεχτήκαμε να πάρουμε μέρος ούτε στη μεσολάβηση με τον κ. Καμίνη, ούτε και στην συνάντηση με τον κ. Καστανίδη γιατί θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από τη συνάντηση αυτή ουσιαστικά θα ήταν το κλείσιμο ενός ηρωικού αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να ικανοποιείται κανένα από τα κύρια αιτήματα για τα οποία σύσσωμος ο κλάδος δεκαεπτά μέρες τώρα έδωσε τον καλλίτερό του εαυτό.

Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν στο δρόμο του αγώνα για να αντιμετωπίσουν το εφιαλτικό μέλλον που έρχεται σύντομα.

Αθήνα 21-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου