Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ALTER (Γ. Αυτιάς)


  • Εκβιάζει η τρόικα λέγοντας νομοθετήστε τις αποφάσεις που έχετε πάρει αλλιώς δεν έχετε 6η δόση. H κυβέρνηση έρχεται και παίρνει αυτόν τον εκβιασμό της τρόικας και τον μεταφέρει πολλαπλάσιο στον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι, εάν δεν πληρώσετε όλα τα χαράτσια, δεν θα έχετε μισθούς το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.
  • Η τρόικα δεν ήρθε εδώ γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η τρόικα ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες και τους συντάκτες των εντολών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά και του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
  • Είχαμε να δούμε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ύφεση από την Κατοχή, από το ΄41-΄44.
    Συνεπώς το μεγάλο δίλημμα που υπάρχει -κι όλα τα άλλα είναι ψευδεπίγραφα, ψευδή και εκβιαστικά διλήμματα- το μεγάλο δίλημμα είναι μνημόνιο, λιτότητα και χρεοκοπία ή αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία;
  • Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική ζωή την πρόταση για την εκποίηση 50 δις δημόσιας περιουσίας. Δεν το είχε πει η τρόικα. Το είπε πρώτος ο κ. Σαμαράς.
    Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε για εφεδρεία. Και σήμερα όλοι κατανοούμε ότι η εφεδρεία είναι ο φερετζές της απόλυσης.
  • Έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο σε όλο τον κόσμο και δεν πληρώνουν δεκάρα όλοι αυτοί. Έχουμε μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τεράστια κέρδη.
  • Πάνω από έξι χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είχαν τζίρο πάνω από 200 δις. 1% έκτακτη φορολογία στο τζίρο τους, να 2 δις, αντί να βάζουν χαράτσια στον κόσμο ακίνητης περιουσίας.
  • Η ελληνική διαπλοκή με την ξένη τοκογλυφία έρχονται και κάνουν πλιάτσικο στη χώρα.
  • Ο Πρωθυπουργός πάει στους Γερμανούς βιομήχανους οι οποίοι τον σηκώνουν στα χέρια, γιατί τους τάζει επενδύσεις στην Ελλάδα με μισθούς σκλαβιάς.
  • Αφήνουμε τις παραδοσιακές σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο και το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων για αυτόνομο παλαιστινιακό κράτος και πάμε στη Γενική Συνέλευση και δεν το υπερασπιζόμαστε και αφήνουμε τον Ερντογάν που έχει κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο να το κάνει αυτός.
  • Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί, εάν δεν προκαλέσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό σεισμό.
    Εάν δεν αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση σε παραίτηση ώστε να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία και να έχουμε μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών, η δύσμοιρη αυτή χώρα δεν θα δει καλύτερες μέρες. Θα δει χειρότερες μέρες.
*************************************************************************
- Ο κ. Αλ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι η μείωση του μισθού έχει ήδη συντελεστεί.. Άρα πού πάει η ιστορία πλέον;….
Έχει δίκιο ο κ. Μητρόπουλος. Όλα αυτά έχουν ψηφιστεί. Οι βουλευτές, κυρίως της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που κάνουν τους έκπληκτους, πρέπει να δουν τι έχουν ψηφίσει δυο χρόνια τώρα. Τι έχουν ψηφίσει με το μνημόνιο, τι έχουν ψηφίσει με τους μνημονιακούς νόμους, τι έχουν ψηφίσει με τον αντεργατικό νόμο τον Μάιο του 2010, τι έχουν ψηφίσει με το Μεσοπρόθεσμο.
Και να πω και κάτι άλλο. Παίζεται ένα θέατρο αυτές τις ημέρες. Στην εκπομπή σας πριν από 25 μέρες περίπου  είχα βγει και είχα πει ότι θα παιχτεί θέατρο με την 6η δόση και βλέπουμε τώρα ότι έχουμε έναν διπλό εκβιασμό Εκβιάζει η τρόικα λέγοντας νομοθετήστε τις αποφάσεις που έχετε πάρει αλλιώς δεν έχετε 6η δόση. Και γιατί το κάνει αυτό; Γιατί το επόμενο ομόλογο λήγει Μάιο, συνεπώς δεν απειλούνται οι πιστωτές με ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός, δηλαδή με παύση των πληρωμών μας προς τους πιστωτές, και ταυτόχρονα η κυβέρνηση έρχεται και παίρνει αυτόν τον εκβιασμό της τρόικας και τον μεταφέρει πολλαπλάσιο τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι, εάν δεν πληρώσετε όλα τα χαράτσια, δεν θα έχετε μισθούς το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.
Βεβαίως ήδη η συντεταγμένη χρεοκοπία προωθείται. Τι θα πει συντεταγμένη;  Θα πει χρεοκοπία που γίνεται με έναν τρόπο ελεγχόμενο και συμφωνημένο από τα πάνω. Δηλαδή η κυβέρνηση με την τρόικα έχουν ήδη προχωρήσει στη διαδικασία της χρεοκοπίας. Τι εννοώ; Δίνει τους μισθούς που ήρθαν ως αντίδωρο, δεν είναι μισθοί αυτοί, το πρώτο δεκαπενθήμερο τον Οκτώβρη. Σε πολλούς εργαζόμενους ήρθαν μισθοί ως αντίδωρο των 30 και 60 ευρώ, γιατί έχουν και κάποια δάνεια οι άνθρωποι στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έχουν έρθει οι αναδρομικές περικοπές εξ αιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου από 1/1/2011, έρχεται ταυτόχρονα αυτό το αντίδωρο το οποίο δεν φτάνει για να πληρώσει κανείς τον Λάφκα, δηλαδή την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, κι αν υπολογίσει κανείς ότι έχει να πληρώσει και το χαράτσι για το ακίνητο, αντιλαμβάνεται ότι τους επόμενους δυο μήνες ο μισθός όχι μόνο δεν φτάνει, αλλά πρέπει να δανειστεί κανείς για να πληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις…
- Εσείς τους πληρώνετε όλους αυτούς τους φόρους;….
Θα σας πω για το θέμα αυτό είναι πολύ κρίσιμο. Επανέρχομαι τώρα στο θέατρο που παίζεται με τη συλλογική σύμβαση. Είμαι βέβαιος ότι τα έχει πει εξαιρετικά και καλύτερα από μένα ο καθηγητής ο κ. Αλ. Μητρόπουλος που έχετε στην εκπομπή σας. Παρόλο αυτά επιτρέψτε μου να πω μόνο αυτό. Ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν ιδέες στην τρόικα να απαιτήσει τώρα την εφαρμογή, την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων αυτών που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή και αφορούν τη διάλυση της εθνικής συλλογικής σύμβασης, τη μείωση δηλαδή του κατώτατου μισθού και την απαγόρευση περαιτέρω επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων;
Χθες βγήκε ο κ .Καστανίδης στο ραδιόφωνο και από τη μια ωρυόταν , από την άλλη είπε δυο πράγματα ενδιαφέροντα και θέλω να τα σημειώσουμε. Είπε ότι κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες βάζουν ιδέες στην τρόικα για να εφαρμόσει τώρα κάποιες ειλημμένες αποφάσεις -αυτό το προσθέτω εγώ, αλλά δεν έχει σημασία- για να τα εφαρμόσει τώρα τους βάζουν ιδέες κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες. Αυτά τα λέει ένας υπουργός.  Ποιοι είναι αυτοί οι εξωθεσμικοί παράγοντες οι οποίοι επικοινωνούν με την τρόικα;  Ποιοι είναι οι συνεργάτες των τροϊκανών;
Εγώ τα έχω πει δυο χρόνια τώρα. Η τρόικα δεν ήρθε εδώ γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η τρόικα ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες. Είχε ανθρώπους που υποδείκνυαν σε ποιους ακριβώς τομείς και  ποια είναι η διάρθρωση η παραγωγική και οικονομική και που πρέπει να επέμβουν και να παρέμβουν. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες και τους συντάκτες των εντολών τους, στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά και του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
Δεν έχουμε κατοχή ξένων δυνάμεων. Έχουμε εισβολή στη χώρα μας μιας κυριαρχίας η οποία βεβαίως έρχεται απ΄ έξω, αλλά έρχεται σε αγαστή συνεργασία με Έλληνες, ελληνότατους, που έχουν προδώσει την πατρίδα πολύ πιο πριν έρθουν οι ξένες δυνάστες να την καταλάβουν.
- Έχει πριβέ ενημέρωση η τρόικα απ΄ όλους αυτούς που αναφέρατε;…
Ρωτήστε τον κ. Καστανίδη. Είναι υπουργός της κυβέρνησης και το είπε πρώτος. Για να μην λέτε ότι τα λέει ο Τσίπρας και λέει πράγματα τα οποία είναι υπερβολικά.
Και το δεύτερο που είπε ο κ. Καστανίδης χθες. Ουσιαστικά μας είπε ότι, εφ΄όσον πηγαίνουμε σε μια εσωτερική στάση πληρωμών και φτωχοποίηση -βέβαια τώρα το κατάλαβε; Δύο χρόνια τώρα δεν το έχει καταλάβει;..-  η λύση, μας είπε, είναι, αντί να πάμε απένταροι σ΄ αυτή τη διαδικασία, να πάμε με δική μας επιλογή και να κάνουμε στάση πληρωμών. Αυτό είπε. Περίπου αυτό είπε.
Εγώ δεν θα επαναλάβω τα λόγια του φυσικά. Γιατί εγώ δεν κινδυνολογώ. Γιατί εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου, για την αντιμετώπιση της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Όχι για να έρθουμε πιο κοντά σ΄αυτή τη χρεοκοπία. Όμως παίρνω αυτόν τον βασικό συλλογισμό, που ένας υπουργός πια τον λέει, που λέει ότι, αν είναι να γίνουμε Ινδία και Κίνα -τώρα, επαναλαμβάνω, το κατάλαβε; Αυτός δεν είναι ο στόχος της τρόικας; Η εσωτερική υποτίμηση δεν είναι ο στόχος;..- Λέει όμως, αν είναι να γίνουμε, να πάμε εμείς και να πούμε τόσα έσοδα, τόσα έξοδα και να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τους πιστωτές μας.
Εάν αυτό το έλεγα εγώ στην εκπομπή σας, ο κ. Μόσιαλος θα έβγαινε για άλλη μια φορά  ή στη Βουλή ή στην πρες κόνφερνανς που δίνει, και θα έλεγε ότι ο κ. Τσίπρας κινδυνολογεί και θέλει την καταστροφή και τη χρεοκοπία της χώρας.
Αυτά τα πράγματα είναι πολύ δεδομένα πια. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και με τους εκβιασμούς της εσωτερικής στάσης πληρωμών θα μας πάνε έτσι μέχρι τον Δεκέμβρη. Θα δίνουν αντίδωρα αντί για μισθούς και συντάξεις. Και τις συλλογικές συμβάσεις θα τις μειώσουν στην πράξη και τις απολύσεις θα τις επεκτείνουν. Η ανεργία θα επεκταθεί πάνω από 30%. Κόλαση έρχεται για τη χώρα. Με στόχο, λένε, να υλοποιήσουν αυτόν τον εθνικό στόχο του κ. Βενιζέλου, το πρωτογενές πλεόνασμα.
Δεν μπορεί να υπάρξει, να σταθεί αυτή η άποψη. Πώς είναι δυνατόν μια οικονομία να έχει πρωτογενές πλεόνασμα όταν βρίσκεται σε ύφεση. Και είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με βάση τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ,  θα έχουμε ύφεση. Είχαμε να δούμε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ύφεση από την Κατοχή, από το ΄41-΄44.
Συνεπώς το μεγάλο δίλημμα που υπάρχει -κι όλα τα άλλα είναι ψευδεπίγραφα, ψευδή και εκβιαστικά διλήμματα- το μεγάλο δίλημμα είναι μνημόνιο, λιτότητα και χρεοκοπία ή αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία;
- Με τον κ. Σαμαρά.. Ποια είναι τα σημεία στα οποία συμπίπτετε;.. Είστε και οι δύο εναντίον του μνημονίου αλλά και οι δύο είστε από διαφορετικούς δρόμους. Η ουσία όμως του θέματος είναι ότι και οι δυο έχετε βασικές θέσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη… ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα… Υπάρχουν σημεία που μπορείτε με τον Αντώνη Σαμαρά να τραβήξετε μπροστά σε ένα ελάχιστο, σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα..;
Με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε μόνο σε δύο πράγματα. Σε όλα τα άλλα διαφωνούμε. Συμφωνούμε στο ότι η κυβέρνηση έκανε καταστροφικούς χειρισμούς για να μας οδηγήσει ως εδώ. Βεβαίως εμείς θεωρούμε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε κάνει καταστροφικούς χειρισμούς -αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Και συμφωνούμε επίσης ότι χωρίς ανάπτυξη δεν βγαίνεις από την κρίση.
Όμως προσέξτε. Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική ζωή την πρόταση για την εκποίηση 50 δις δημόσιας περιουσίας. Δεν το είχε πει η τρόικα. Το είπε πρώτος ο κ. Σαμαράς. Κι όταν το είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι τροϊκανοί, έντρομος ο πρωθυπουργός έβγαινε και  δήλωνε, όπως τώρα δηλώνει ότι δεν θα γίνουμε Ινδία και διάφορες άλλες κορόνες και παληκαρισμούς που θα τους ξεχάσει αύριο-  έβγαινε και έλεγε, θα κάνω νόμο για να προστατέψω τη δημόσια περιουσία. Και τώρα ο νόμος αυτός έχει πάει στις καλένδες και τώρα ο πρωθυπουργός κάνει τον ντίλερ, τον μεσολαβητή των Καταριανών επενδυτών και της εγχώριας διαπλοκής. Και ετοιμάζεται, όχι μόνο 50 δις να ξεπουλήσει, αλλά 125 δις. Πρώτος λοιπόν ο κ. Σαμαράς το εισήγαγε… Το μεγάλο έγκλημα δηλαδή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου, που θα μας στηρίξει για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, αυτό το μεγάλο έγκλημα είναι συναινετικό με τον κ. Σαμαρά.
Δεύτερο ζήτημα. Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε για εφεδρεία. Και σήμερα όλοι κατανοούμε ότι η εφεδρεία είναι ο φερετζές της απόλυσης.
Η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς κάνει σημαία την ανάπτυξη, κι εμείς συμφωνούμε. Όμως πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μέσα από τη μείωση της μεγάλης φορολογίας του κεφαλαίου. Κι εκεί διαφωνούμε ριζικά.
Εμείς λέμε ότι η χώρα χρειάζεται πρωτίστως αναδιανομή του πλούτου. Υπάρχουν σήμερα κάποιοι που δεν πληρώνουν, και όχι επειδή είναι στο κίνημα δεν πληρώνω, που οι άνθρωποι που είναι σ΄ αυτό το κίνημα δεν έχουν, αλλά επειδή  έχουν μάθει έτσι. Έχουν 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία. Έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο σε όλο τον κόσμο και δεν πληρώνουν δεκάρα όλοι αυτοί. Έχουμε μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τεράστια κέρδη.
Εγώ χθες κατέθεσα τέσσερις προτάσεις, Αντί να τα μαζεύουν από τους μισθωτούς, από τους μικροεπαγγελματίες, από τους συνταξιούχους που δεν έχουν άλλο να δώσουν, να πάνε σε τέσσερις προτάσεις ριζικής αναδιανομής. Τι είπαμε; Να φτιάξουν περιουσιολόγιο. Τόσο δύσκολο είναι; Να ξέρουμε πόσα έχει ο καθένας μας, όχι μόνο από τα εισοδήματά του τα δηλωθέντα. Να ξέρουμε και πόσα σπίτια έχει, να ξέρουμε και πόσες μετοχές έχει, πόσο ομόλογα έχει. Και όχι μόνο σπίτια στην Ελλάδα αλλά καις το εξωτερικό. Ξέρετε τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες που υπήρχε η κινδυνολογία της χρεοκοπίας των τραπεζών στην Ελλάδα. Έχουν μείνει υψηλές οι τιμές των ακινήτων στο City του Λονδίνου, επειδή εκατοντάδες Έλληνες πλούσιοι πήγαιναν και αγόραζαν ακίνητα στο Λονδίνο. Αυτά θα καταγραφούν; Θα υπάρξει αναγκαστική δήλωση πόθεν έσχες για όλους τους Έλληνες, να δημιουργηθεί περιουσιολόγιο, κι όποιος δεν δηλώνει σωστά να απειλείται με άμεση δήμευση του 50% της περιουσίας του; Αυτά είναι μέτρα ουσίας. Όχι να τα παίρνουν από τους φτωχούς.
Πάνω από έξι χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είχαν τζίρο πάνω από 200 δις. 1% έκτακτη φορολογία στο τζίρο τους, να 2 δις, αντί να βάζουν χαράτσια στον κόσμο ακίνητης περιουσίας.
Οι εφοπλιστές, οι πλοιοκτήτες. Με 500 χιλιάρικα έκτακτη εισφορά σε κάθε ένα από τα πλοία τους, τα τέσσερις χιλιάδες, θα είχαν μαζέψει πάνω από 2 δις.
- Δεν τα αγγίζει κανείς αυτά…
Βεβαίως και δεν τα αγγίζει, γιατί συνεταιρικά μας κυβερνάνε. Η διαπλοκή, η ελληνική διαπλοκή με την ξένη τοκογλυφία έρχονται και κάνουν πλιάτσικο στη χώρα.
Αυτό που συζητάνε δεν είναι δημόσιες επενδύσεις, δεν είναι ανάπτυξη. Είναι λεηλασία. Θυμίζει τα σχέδια ανασυγκρότησης του Ιράκ που είχε πέντε χρόνια  κατοχή και στη Λιβύη που είχε πέντε μήνες βομβαρδισμούς.
Έρχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός, εμφανίζεται μετά από τέσσερις μήνες που είχε έρθει να απαντήσει σε ερώτησή μου στη Βουλή, και πάει στους Γερμανούς βιομήχανους οι οποίοι τον σηκώνουν στα χέρια, γιατί τους τάζει επενδύσεις στην Ελλάδα με μισθούς σκλαβιάς. Και πάει και συναντάει τον εμίρη του Κατάρ, ο οποίος έρχεται να επενδύσει στον ελληνικό χρυσό. Ακούστε το αυτό.  Αυτά τα οποία θα πω δεν θα το έχουν κάποια κανάλια στις ειδήσεις τους, ούτε κάποιες εφημερίδες αύριο.
Οι γνωστοί άγνωστοι  Έλληνες εργολάβοι που έχουν πάρει τους δρόμους και έχουν τρεις και τέσσερις φορές στην αξία τους τους έχουν κάνει σε σχέση με τα αντίστοιχα έργα που γίνονται στην Ευρώπη,  έχουν βάλει και διόδια χρυσωρυχεία και ξεζουμίζουν τον κοσμάκη, πήγαν και αγόρασαν.. -τους παραχωρήθηκαν- τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα στη Χαλκιδική με 11 εκατομμύρια ευρώ. Και επιδοτήθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ. Και έχουν πάρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Και τώρα που έχει πάει στα 1780 ευρώ η ουγγιά και έχει γίνει η πιο επικερδής επένδυση η εξόρυξη χρυσού, έρχονται αυτοί οι μάγκες για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, με μεσολαβητή τον πρωθυπουργό που τους κλείνει τα ντιλς και φέρνουν και καταριανούς επενδυτές γιατί δεν έχουν και να βάλουν από την τσέπη τους να προχωρήσουν την επένδυση και βάζουν συνεταίρους τους καταριανούς στο δημόσιο πλούτο που τον εκμεταλλεύονται αυτοί ερήμην μας. Και όχι μονάχα αυτό. Θα διαλύσουν και το φυσικό περιβάλλον σε ολόκληρη την Χαλκιδική. Έχουν ξεσηκωθεί εκεί ολόκληρα χωριά. Οι θάλασσες της Χαλκιδικής θα γεμίσουν κυάνιο. Αλλά γι αυτά δεν λέει κανένας τίποτα. Για την κατασπατάληση, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας από την εγχώρια διαπλοκή και την ξένη τοκογλυφία , με ντίλερ τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν λέει κανένας τίποτα…
- Επιμένετε σ΄ αυτό όμως…
Όχι απλά επιμένω. Ας μου κάνουν μήνυση και αγωγή. Και σας λέω ότι άρω τη βουλευτική μου ασυλία για να με δικάσουν αν έχω άδικο σ΄αυτά που λέω.
- Βλέπετε να πάει στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο η όλη εξέλιξη;..
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι επίσης άλλη μία παράδοση της χώρας στους μεγάλους προστάτες. Ο γεωστρατηγικός χώρος Ελλάδας Κύπρου έχει αναβαθμιστεί σε εναλλακτικό δίαυλο ενεργειακό προς την Ευρώπη. Και γι αυτό όλα τα κοράκια έχουν πέσει. Και, αντί η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, έτσι όπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο, τι κάνει. Πάει στην άκρη το διεθνές δίκαιο, δεν μιλάει φυσικά για ΑΟΖ, γιατί μας έλεγε ο κ. Δρούτσας ότι αυτά είναι της μόδας τώρα και κανείς δεν ασχολείται μ΄ αυτά, ενώ όλα το παιχνίδι παίζεται πάνω σ΄ αυτά και ψάχνει να βρει προστάτη να προστατευτεί, νταβατζή δηλαδή. Και βρήκε το νέο περιφερειακό νταβατζή, που είναι το Ισραήλ. Και συντάσσεται απολύτως η χώρα μας στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Κατάρ -Σουηδική Αραβία. Και άκουσον-άκουσον, τη στιγμή που η Κύπρος , η Βόρεια Κύπρος επί 37 χρόνια βρίσκεται υπό την κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων, εμείς αφήνουμε τον κ. Ερντογάν να τριγυρνά δεξιά και αριστερά, στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να κάνει τον υπερασπιστή του διεθνούς δικαίου και να λέει ότι θα προσφύγει στη Χάγη για τη Γάζα. Και δεν του λέμε τίποτα. Κι εμείς αφήνουμε τις παραδοσιακές σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο και το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων για αυτόνομο παλαιστινιακό κράτος και πάμε στη Γενική Συνέλευση και δεν το υπερασπιζόμαστε και αφήνουμε τον Ερντογάν που έχει κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο να το κάνει αυτός. Επειδή έχουμε προσδεθεί κάτω από τη σκέπη του νέου περιφερειακού προστάτη του Ισραήλ.
Όταν όμως οι προστάτες τα βρουν μεταξύ τους, Τουρκία και Ισραήλ, θα μείνουμε στον άσσο για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Δηλαδή έχουμε εκχωρήσει με μια λέξη κυριαρχικά δικαιώματα, έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία, έχουμε γίνει μια χώρα προς εκποίηση και προς κατεδάφιση και αυτό ήταν προσυμφωνημένο, εκτελεί συμβόλαιο αυτή η κυβέρνηση, ήταν προσυμφωνημένο πριν τις εκλογές,
Και το ερώτημα: Υπάρχει λύση;  Επαναλαμβάνω κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί, εάν δεν προκαλέσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό σεισμό ώστε, πριν μας οδηγήσουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία και στο κούρεμα του 50% που έρχεται μέχρι τα Χριστούγεννα το πολύ, δηλαδή μιλάει για τους δύο επόμενους μήνες, εάν δεν αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση σε παραίτηση ώστε να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία και να έχουμε μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών, η δύσμοιρη αυτή χώρα δεν θα δει καλύτερες μέρες. Θα δει χειρότερες μέρες.
Γι αυτό κι εμείς καλούμε όλες τις … δυνάμεις που έχουν αίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας και του λαού να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο. Καλούμε και τις δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό τώρα, είναι το κόμμα του μνημονίου, που αντιλαμβάνονται αυτή την πατριωτική, την κοινωνική ευθύνη να έρθουν μαζί μας. Καλούμε το ΚΚΕ να αφήσει τους σεχταρισμούς. Το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές  διαφορές.
Να προχωρήσουμε μπροστά πριν να είναι αργά.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου