Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στην βουλή των Ελλήνων θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την...ματιά και την στήριξη της Περιφερειακής παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-για την Στερεά Ελλάδα-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Eπίκαιρα θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Βουλή των Ελλήνων, για προώθηση και λύση αλλά και για διευκόλυνση του έργου της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, φέρνει η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Στουπή, σε μια αμφίδρομη σχέση συνεργασίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δυνάμεις της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προώθησαν ήδη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρα θέματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η διαδικασία ανάδειξης των σοβαρών θεμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ξεκίνησε πριν τις εκλογές με την ερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για την καταστροφή της Γκιώνας, συνεχίστηκε με την παρουσία στην Λαμία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας, την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στα Οινόφυτα στην Βοιωτία, και την παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη στην Βοιωτία. Συνεχίστηκε δε, μετεκλογικά με την προετοιμασία του φακέλου και την υποβολή ερώτησης της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη για την πυρκαγιά στον υγροβιότοπο Δύστο της Εύβοιας.
Τα πρώτα θέματα που επεξεργάστηκε η παράταξη μέσω της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού για άμεση ανάδειξη και προώθηση στη Βουλή αφορούν, τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, τις υποδομές, τα υλοποιούμενα προγράμματα, το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας κ.λ.π.. Οι πρώτες παρεμβάσεις σε αυτό το επίπεδο αφορούν το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φωκίδας-ΠΑΝΦΩΚΙΣ, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Εύβοιας-Βοιωτίας-Φθιώτιδας, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ που αφορά τις ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, τα ενεργειακά Προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ των Δήμων, η πορεία του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, oι διαδικασίες του ΕΣΠΑ, οι υποδομές και ο προγραμματισμός του ΟΣΕ που διασχίζει την Στερεά Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν θέματα κοινωνικών υποδομών, περιβάλλοντος, δημοκρατικού προγραμματισμού, αγροτικού τομέα, ανεργίας, κ.λ.π.

05-01-2011
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου