Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Περιοδεία Η. Διώτη στη Φωκίδα: Η μνημονιακή πολιτική οδηγεί την ύπαιθρο σε αδιέξοδο




Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος από την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου διαπίστωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη στην περιοδεία που πραγματοποίησε προχθές στη Φωκίδα. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Παν. Ρήγας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο Άκης Κοϊβαρης, γραμματέας του ΣΥΝ Φωκίδας, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σεργουνιώτης, συναντήθηκε με την Επιστημονική Επιτροπή και το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου Άμφισσας, με την αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο Δελφών και τον δήμαρχο Λιδωρικίου καθώς και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, πραγματοποιώντας διαδοχικές συζητήσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.
"Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση έχει απεργαστεί και εκτελεί ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο διάλυσης της χώρας, το οποίο γυρίζει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω” ανέφερε σε δηλώσεις της η Η. Διώτη, προσθέτοντας ότι “έχουν παραδώσει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία χάρισμα στους ιδιώτες, περιστέλλουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με πολύχρονες μάχες και διεκδικήσεις, ξεπουλούν εθνικό πλούτο 'σε τιμή ευκαιρίας'”. “Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο” ανέφερε ο Π. Ρήγας.

Δραματικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Άμφισσας

Αναλυτικότερα, το οξυμένο θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, και τα αγροτικά ιατρεία αναδείχθηκε στη συνάντηση με τους φορείς του νοσοκομείου που κατήγγειλαν ότι το νοσοκομείο που βρίσκεται σε εικοσιτετράωρη εφημερία καθημερινά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Όπως επισημάνθηκε, η μείωση κατά 40% του φετινού προϋπολογισμού στα αναλώσιμα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δουλειά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ το σύνολο των προβλημάτων της περιοχής σκιαγραφήθηκαν κατά τη συζήτηση με τους τοπικούς “άρχοντες”. Η μεγάλη ανεργία, τα προβλήματα των ΤΕΙ, τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη λειτουργία των μεταλλείων, τα προβλήματα του οδικού δικτύου και της αγροτικής παραγωγής, η διάλυση της μικρής οικοτεχνίας, η ΒΙΠΕ της Άμφισσας που δεν έχει ενεργοποιηθεί και η αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου και η ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας αγωγού λυμάτων αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα για τα οποία η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ δεσμεύθηκε σε πρωτοβουλίες προς την Περιφέρεια, την Βουλή και την Ευρωβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου