Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

H NE Φωκίδας του ΣΥΝ για το αποτέλεσμα των εκλογών κ την β Κυριακή.


Η Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ χαιρετίζει όλες και όλους τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους, τον  περιφερειακό και τους δημοτικούς συνδυασμούς  που υποστήριξε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και η ανανεωτική-ριζοσπαστική αριστερά, τους πολίτες που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του μνημονίου και το δικομματισμό. Χαιρετίζουμε τα μέλη του κόμματος και τις συναγωνίστριες και συναγωνιστές των άλλων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς που μέσα από τα ψηφοδέλτια αλλά και στην κοινωνία, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκλογική μάχη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που οδηγεί την χώρα και τους εργαζόμενους στην χρεοκοπία. Ωστόσο, η κυβέρνηση, παρά τη σαφή εκλογική αποδοκιμασία της, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με σκληρότερα μέτρα, προχωρώντας σε νέες περικοπές κάθε τύπου, επιδεικνύοντας εντονότερο αυταρχισμό και κοινωνική αναλγησία.
Το πολλαπλό μήνυμα της αποχής, που εκφράζει τη δυσαρέσκεια στο πολιτικό σύστημα αλλά αφορά και την Αριστερά μας προβληματίζει, δημιουργεί ανάγκες συνεχούς εγρήγορσης μακριά από κάθε αίσθημα εφησυχασμού κι επάρκειας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τη δική μας ευθύνη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε τις αναγκαίες υπερβάσεις.   
Για εμάς, ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Θα εργαστούμε  για την ενιαία δράση της Αριστεράς  και θα εντείνουμε την προσπάθεια της συνάντησης της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο και την ριζοσπαστική οικολογία που αντιτίθενται στο μνημόνιο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων.
Ο ΣΥΝ στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών συμμετείχε ενεργά και υποστήριξε στο Δήμο Δελφών το ριζοσπαστικό σχήμα ελπίδας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τον Ηλία Καλύβα επικεφαλής, κίνηση που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικής μερίδας των πολιτών και βάζει υποθήκη για το μέλλον ενώ στο Δήμο Δωρίδας μέλη μας συμμετείχαν στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΔΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Γ. Καπεντζώνη που εκλέχτηκε από τον α’ γύρο.
Στις περιφερειακές εκλογές συμμετείχαμε με το συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ με επικεφαλής το Νίκο Στουπή και το ποσοστό (3,70 %) που λάβαμε θεωρείται ικανοποιητικό δεδομένου ότι υπήρχε κι άλλο ψηφοδέλτιο που σε μεγάλο βαθμό απευθυνόταν στην ίδια εκλογική βάση. Το ίδιο ικανοποιητικό κρίνεται και το ποσοστό που πήραμε στη Φωκίδα με επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη τον σ. Χρ. Σεργουνιώτη και υποψηφίους τους Πολυξένη Ηλιοπούλου, Ελπίδα Λιάκου και Διονύση Σφαέλλο καθώς και το Νίκο Κουτσούκο από το ΔΗΚΚΙ .
Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα που πετύχαμε, πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί στα κινήματα.
Η Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενόψει του β’ γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών ,όπως πάντα, θεωρεί ότι οι πολίτες που μας τίμησαν έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση να επιλέξουν τη στάση τους ανάλογα με τις θέσεις και την πρακτική του κάθε υποψηφίου και δεν έχουν ανάγκη υποδείξεων.
Είμαστε πεισμένοι πως αυτή η στάση αντιστοιχείται και με τις ανάγκες της κοινωνίας  και με την γενική πολιτική στρατηγική του Κόμματος.
Φωκίδα 11 Νοέμβρη 2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου