Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Περιοδείες του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Νίκου Στουπή με τoν αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σεργουνιώτη στις περιοχές της Φωκίδας.

Τους Δήμους της Βόρειας Φωκίδας επισκέφτηκαν τα στελέχη και οι Υποψήφιοι του Ψηφοδελτίου «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή και τον αντιπεριφερειάρχη τον Χρήστο Σεργουνιώτη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σεργουνιώτης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λιάκου Ελπίδα, Πολυξένη Ηλιοπούλου, Κουτσούκης Νίκος στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, καιO Σφαέλος Στέφανος, επισκέφτηκαν τους Δήμους Γραβιάς, Παρνασσού, και Καλλιέων.
Στην περιοδεία μοίρασαν υλικό και συζήτησαν με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών τα θέματα ερήμωσης της υπαίθρου. Έντονη ήταν απογοήτευση των κατοίκων από τις ασκούμενες πολιτικές στην ορεινή Φωκίδα, την εγκατάλειψη και την έλλειψη προοπτικής, απασχόλησης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.
Στις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς κυριάρχησαν τα θέματα περιβάλλοντος του Παρνασσού, των Βαρδουσίων, και της Γκιώνας. Οι υποψήφιοι μετέφεραν την συμπαράσταση στα οικολογικά κινήματα για την σωτηρία της Γκιώνας εξαιτίας των αδειοδοτήσεων για εξόρυξη Βωξίτη.
Ήδη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατάθεσε σχετική μορφή ερώτησης στη Κομισιόν από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2010.
Στο πρόγραμμά μας τόνισαν οι υποψήφιοι με την «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την περιβαλλοντική προστασία των ορεινών όγκων και ιδιαίτερα του τριγώνου Παρνασός-ΟΙΤΗ-Γκιώνα.
Οι όγκοι αυτοί είναι θύματα εντατικών εξορύξεων με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη οι αιτήσεις που γίνονται για εξόρυξη καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα, σχεδόν τη μισή Ν.Α. Γκιώνα, και μάλιστα στην προστατευόμενη ζώνη του δικτύου NATURA 2000.  ΟΙ συνέπειες είναι :
Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος
Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα καθότι από τα υπόγεια ύδατα της περιοχής τροφοδοτούνται τρεις λεκάνες απορροής, ο Μόρνος, ο Κηφισός και ο Σχερχειός.
Η καταστροφή από τις τοξικές ουσίες της χλωρίδας όσο και της πανίδας της περιοχής.
 Η πρότασή μας τόνισαν οι υποψήφιοι είναι να γίνει υδρογεωλογική μελέτη στην περιοχή και να θεσπιστούν κανόνες. Τέλος θα πρέπει να οριοθετηθούν με σαφή τρόπο τα όρια των περιοχών NATURA και να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα εντός της ζώνης αυτής.
Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα φέρουμε την πρόταση δημιουργίας Περιβαλλοντικού Χάρτη, Δημιουργίας δικτύου των περιοχών ΝΑΤURA και καθιέρωσης πράσινου φόρου για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.

Το γραφείο Τύπου 3-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου