Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Β. Τσιτσιρίγκος: Να είμαστε η φωνή των "ξεχασμένων"

Β. Τσιτσιρίγκος, μέλος Γραμματείας Τμήματος Περιφερειακής Πολιτικής ΣΥΝ

Το 3,70% που κατέγραψε η “Ριζοσπαστική-Οικολογική Συνεργασία- Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο” με επικεφαλής τον σύντροφό μας Νίκο Στουπή, σε συνθήκες κρίσης της πολιτικής διαμεσολάβησης και εκλογικό χρόνο 46 ημερών είναι ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Κινείται, σε αριθμούς και ποσοστά, στα όρια των πέντε (5) τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Στερεά Ελλάδα.
Το ψηφοδέλτιο και όσοι το στήριξαν, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο πολιτικός μας χώρος, είναι χώρος της αριστερής προγραμματικής πολιτικής, των αγώνων μέσα και έξω από τους θεσμούς.
Γι' αυτό στο περιφερειακό πρόγραμμα του Συνασπισμού αποτυπώσαμε την εμπειρία μας στον ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό, αλλά και τι θα κάναμε εάν «είχαμε» την «περιφερειακή κυβέρνηση».
Οι πολίτες ωστόσο ψήφισαν (για την αιρετή περιφέρεια που κινείται στα όρια του κράτους και της αυτοδιοίκησης) με κεντρικές πολιτικές αναφορές…
Η μικρή εκλογική «συναίνεση» (και στην περιφέρειά μας), δεν μπορεί να θεωρείται νομιμοποίηση στη συντηρητική πολιτική του Μνημονίου, σε νέα μέτρα που διαλύουν την κοινωνική συνοχή.
Με τον Νίκο Στουπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, φιλοδοξούμε να είμαστε η φωνή των «ξεχασμένων» της περιφέρειας, να ξαναφτιάξουμε ελπίδα και προοπτική…
«Σκεπτόμαστε» την αριστερή περιφερειακή πολιτική πέρα από τη διαχείριση, τα έργα, τους προγραμματισμούς… Σκεπτόμαστε τις «ειδικεύσεις» για το παρόν, τις «γενικεύσεις» για το μέλλον… Σκεπτόμαστε εκείνο τον Ιταλό σύντροφο Βεντόλα που «κερδίζει» διαρκώς τους συντηρητικούς στις περιφερειακές εκλογές. Σκεπτόμαστε τα νέα πεδία πολιτικής και αγώνων στα οποία καλούμαστε να «μετρηθούμε» και που απαιτούν, πολιτικές στοχεύσεις, στρατηγική, και προγράμματα δυνάμενα να εφαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου