Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε/Ε ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ

Δώσαμε μια δύσκολη απεργιακή μάχη και η παράταξη μας έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της, παρά τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, τις δικαιολογημένες αναστολές και αμφιβολίες που υπήρχαν όσον αφορά τις προθέσεις, την μορφή και την αποτελεσματικότητα του αγώνα.
Η απεργία αν στηρίζονταν απ’ όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδίας και δεν υπήρχε η ανοιχτή υπονόμευσή της απ’ τις δυνάμεις της Δ.Α.Σ. (ΠΑΜΕ), αν δεν συναντούσε την «αδιαφορία» και απεργοσπαστική στάση των δυνάμεων της ΔΑΚΕ, αλλά και σωματείων που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ, θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα τα πράγματα, γιατί τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και η κατάσταση κρίσιμη.
Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από αύριο θα δημιουργούσε άλλη κατάσταση και στο εσωτερικό του κλάδου μας, αλλά και στην έκφραση της αλληλεγγύης με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Εμείς εκτιμάμε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι τέτοιες που θα δικαιολογούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεών μας, γιατί μερικές απ’ αυτές είναι αυτονόητες, όπως η προώθηση τριών μισθολογικών κλιμακίων στους Ι.Δ.Α.Χ, που εργάζονται στα Β.Α.Ε., η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΑΜΕΑ και των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας ή η αόριστη δέσμευση για έναρξη συζητήσεων από το 2011 για την επέκταση της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Το υπουργείο αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για αυξήσεις και όχι μειώσεις στις αποδοχές μας, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενόψει και της εφαρμογής του Καλλικράτη, απέρριψε κάθε πρόταση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ ή όσον εργάζονται εδώ και χρόνια στα κοινωνικά προγράμματα των Ο.Τ.Α. (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ κλπ).
Η πρόταση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. ήταν η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη κατάληψη στις 24 και 25/11/2010 όλων των χώρων εργασίας και των δημαρχείων, νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 26/11/2010 και αποχή από τις εργασίες το Σαββατοκύριακο 27 και 28/11/2010, καθώς και πρόσκληση σ’ όλες τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για συντονισμό.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα κινητοποιήσεων θα έδινε άλλη δυναμική στον αγώνα, αυτοπεποίθηση στους εργαζόμενους, ενώ θα δημιουργούσε και όρους συντονισμού με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, γιατί τα μεγάλα προβλήματα βρίσκονται μπροστά μας, οι προθέσεις τις κυβέρνησης είναι δεδομένες και ο μόνος δρόμους αποτροπής τους είναι ο συντονισμένος και μακρόχρονος αγώνας.

Αθήνα 23-11-2010

 




Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 1172


Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Νοεμβρίου 2010 προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεση τους στην ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου και της εργασιακής βαρβαρότητας.

Μετά την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3.00 το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γεώργιου Ντόλιου με την Εκτελεστική Επιτροπή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Αναλυτικά θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Δεσμεύτηκε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών πως από 1-1-2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών λαμβάνοντας υπ’ όψη και τις απόψεις της πλειοψηφίας των συλλόγων-μελών της αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αποτελέσει περίοδο ανασυγκρότησης και ανασύνταξης των δυνάμεων της καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και κυρίως να δημιουργηθούν οι όροι έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε απόλυση εργαζόμενου καθώς επίσης και η διασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, τονίζει πως παραμένει ανοικτό το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα αυτών που χρόνια τώρα εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στους χώρους υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων συμβάλλοντας στο Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.



Η Ομοσπονδία στηρίζει επίσης τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους Χ.Υ.Τ.Α. για την ασφαλή λειτουργία και εναπόθεση των Στερεών Αποβλήτων.

Μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι αποφασιστικά και ενωτικά παλεύουν και διεκδικούν τότε οι αγώνες τους μπορούν να έχουν αποτέλεσμα ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο Αγώνας συνεχίζεται…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


         Θέμης Μπαλασόπουλος        Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου