Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα στο synfokidas@gmail.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι υποψήφιοι για την περιφέρεια Φωκίδας με την Ριζοσπαστική κ Οικολογική Συνεργασία


Η περιφερειακή παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τη Στερεά Ελλάδα-ΠOΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Νίκο Στουπή συμμετέχει στις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, που θα προωθεί:

  • Την Αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης μέσω του Καλλικράτη.
  • Τις αρχές και τις ιδέες για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, αποτελεσματική και αποκεντρωμένη περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
  • Ένα ολοκληρωμένο κοινωνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για την Στερεά Ελλάδα, μέσα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και με κύριο εργαλείο τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό.
Ν΄αλλάξουμε την ρότα... Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός... Ο τόπος μπορεί να αλλάξει.
Οι εκλογές έχουν ένα βαθύτατο πολιτικό περιεχόμενο.
Μπορούν να «εκφράσουν» την αντίθεση και δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές -και γιατί όχι-και την ανατροπή τους. 
Οι θέσεις μας ενώνουν τους ανθρώπους: Εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, επιστήμονες, στρώματα που βυθίζονται στην ανασφάλεια και εξωθούνται προς το περιθώριο της ζωής.
Στις γραμμές μας συσπειρώνονται ανθρωποι από τον Συνασπισμό, την Δημοκρατική Συνεννόηση, την ευρύτερη Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά, την Οικολογία, τα κοινωνικά κινήματα. Επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όσους πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό κράτος, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην δίκαιη αναδιανομή, στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη.  
Φτάνει πια ο φαύλος κύκλος του δικομματισμού. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή.
Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από το μηχανισμό δημοσιονομικής σταθερότητας της  «τριαρχίας». Να καταδικαστεί η πολιτική με την οποία η περιφέρεια οδηγήθηκε σε δραματική κοινωνική, παραγωγική και οικονομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΣTΟΥΠΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης : Σεργουνιώτης Χρήστος  του Ελευθερίου.
Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1957 και από 17 ετών ασχολήθηκε με το μαθητικό κίνημα ,ενταγμένος στην Αριστερά από το 1974 εκλέχτηκε στο Σωματείο Τυπογράφων Θεσσαλονίκης το 1978 σαν γραμματέας. Από το 1980 και για περίπου 10 χρόνια εκλέγεται στον δυναμικότερο Πολιτιστικό Σύλλογο της Φωκίδας (Π.Κ.Φ.) και δραστηριοποιείται έντονα για τη πολιτιστική ανόρθωση του Νομού, το 1992 εκλέχτηκε μέλος του Δ,Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας, το 1996 βάζει υποψηφιότητα για Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Ν. Φωκίδας και συμμετέχει στους λαϊκούς αγώνες .
Είναι παντρεμένος με την Αγλαΐα και έχουν μαζί μια κόρη 9 ετών
Σπούδασε στο Α.Π.Θ. φυσικός και ασχολείται με την εκπαίδευση.

Υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο

1. Ηλιοπούλου Πολυξένη του Αριστείδη από το Μοναστηράκι, 
όπου διατηρεί επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων. Είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, συνδικαλίστρια από τα μαθητικά της χρόνια, μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.
2. Κουτσούκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου από την Ιτέα. 
Είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ, μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 κι ύστερα στο ΔΗΚΚΙ από την ίδρυσή του το 1995 μέχρι σήμερα.
Εχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.
3. Λιάκου Ελπίδα του Νικολάου.
Γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στα Καστέλλια, με καταγωγή από τον Ελικώνα της Βοιωτίας, ιδιωτικός υπάλληλος και δραστήριο μέλος των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων και της αριστεράς. 
Παντρεμένη με το Λάμπρο Φίλιο έχουν ένα παιδί.
4. Σφαέλλος Διονύσιος του Μιχαήλ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αιγάλεω και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδος απ΄ όπου και κατάγεται. Από το 2007 είναι σπουδαστής στο τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο ΤΕΙ Καβάλας. Στο ξεκίνημα της φοιτητικής του ζωής έρχεται σε επαφή με το φοιτητικό κίνημα και οργανώνεται στη Νεολαία Συνασπισμού, εκλέγεται το 2009 γραμματέας της π.κ. Καβάλας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό και ιδρυτικό μέλος της φοιτητικής παράταξης “Αριστερή Ενότητα”.

τώρα με την αριστερά!
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
για τη Στερεά Ελλάδα
ΠOΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου